Home    |Kamperen    |Wandelen en Fietsen    |Omgeving    |Hoefsmederij    |Prijslijst    |Reserveren    |Sfeerfoto's    |Contact

Fietsen

Onze gasten maken vele fietskilometers. Onderweg is altijd wat te zien en te beleven.

Met het fietsknooppuntensysteem Achterhoek kunt u vanaf de camping uw eigen route uitstippelen. Een kaart met deze knooppuntroutes is voor iedere gast beschikbaar.

Verder zijn er in Winterswijk heel veel thematische routes!

TRAP-route 

TRAP staat voor Toeristisch Recreatief (Archeologisch en) Aantrekkelijk Project. De TRAP-route brengt u in contact met de geschiedenis zoals deze in het landschap te beleven is. Drie ontdekkingstochten door het rijke verleden van Winterswijk. Heel veel bijzonderheden over de historie van Winterswijk komt u onderweg tegen en zijn bovendien gebundeld in een uniek boekwerk: routes door de geschiedenis van een Nationaal Landschap. Tussen 33 en 40 km lang.
De TRAP-route is onderdeel van de reeks Cultuurhistorische Routes in Nederland, nr. 60, ISBN 978-90-76046-48-8.

Het Kaasspoor

Een fietsroute van Winterswijk naar Lievelde. Speciaal gemaakt voor de gasten van Kortschot. U fietst naar Kaasboerderij Weenink en weer terug: 42,5 km.
Met heel veel kaas, wijn en een beetje ‘spoor’.
Peter en Lidy Weenink van de gelijknamige Kaasboerderij in Lievelde en Betty Wassink van Boerderij Kortschot staan samen garant voor een bijzonder mooie fietsdag !
De routebeschrijving is verkrijgbaar bij Betty op de camping.

Fietsvierdaagse

Winterswijk is een fietsgebied bij uitstek : veel afwisseling in het landschap, heel veel rustige wegen, de boeiende omgeving, en : lekker vlak.
Duizenden fietsliefhebbers hebben dit gebied al ontdekt. Ook de routes die deels door Duitsland gaan, zijn bijzonder mooi.

Winterswijk heeft al jaren een sfeervolle Fietsvierdaagse, waarbij elke fietser aan zijn of haar ‘trekken’ komt.

In 2018 van dinsdag 26 juni t/m vrijdag 29 juni, georganiseerd door WFEvenementen. Hun jarenlange ervaring garandeert een perfect georganiseerde Fiets4daagse Winterswijk. Vele vrijwilligers zijn betrokken bij dit grote evenement, met iedere dag bezichtigingen, demonstraties en muziek.  De gepijlde routes gaan over kleine landelijke wegen, zandwegen en bospaden, én zijn landsgrens-overschrijdend.  Bovendien is voorzien in oplaadpunten voor electrische fietsen.  
Meer informatie kunt u vinden op: www.fiets4daagsewinterswijk.nl


Aanbieding :  korting tijdens Fietsvierdaagse periode
Kamperen bij Kortschot met 2 personen 
van bijvoorbeeld 26-6 t/m 6-7 (10 dagen)
inclusief Passe-partoutkaart voor deelname aan Fiets4daagse Winterswijk
 


Fietstochten

Voor diverse andere routes verwijzen we u graag naar de lokale VVV vestiging in het mooie oude Raadhuis. Onze omgeving, gelegen in de meest oostelijke punt van Gelderland, behoort tot de mooiste fietsgebieden van Nederland. Het fraaie coulisselandschap en de vele bosgebieden en landgoederen vormen het decor van prachtige fietstochten.
Deze brengen u over landelijke wegen, zandwegen en bospaden. Lekker vlak, gemakkelijk te fietsen.U heeft de keuze uit tal van routes: korte, lange, bewegwijzerde, grensoverschrijdende, thematische enz. Totaal zo’n 1700 km fietsplezier, voor een deel ook bij Boerderij Camping Kortschot beschikbaar.

 

Aanbevolen: 

Krosenbrinkroute : 31 kilometer lange fiets- en wandelroute door het schitterende coulisselandschap van Winterswijk. De route loopt langs 26 historische plaatsen die Krosenbrink zelf heeft beschreven.


© 2019 Boerderijcamping Kortschot | Betty en Geert Wassink, Vredenseweg 142, 7113 AE Winterswijk-Henxel | Tel: 0543-56 23 47 | E-mail: info@kortschot.nl